Masternieuws en eerder terug
24 maart 2012 - Chiang Mai, Thailand
AHHHHH! Het is hier een dolle boel geweest.
Na het wwoofen heb ik besloten even te settelen hier in Chiang Mai om even wat dingen te regelen.
Want met startende co schappen 9 juli en nul geneeskunde kriebels heb ik besloten toch echt opzoek te gaan naar een andere master.
Plannen allover dus hier een nieuwsflash. Ik zal niet in geuren en kleuren vertellen wat al mijn afwegingen waren.
Maar als ik dan toch een andere master ga doen graag in een andere stad. Een nieuwe uitdaging, een andere ervaring, youpie jee. 1e voorkeur Amsterdam!
Een paar weken geleden heb ik een aanvraag gedaan voor de perfecte master in Rotterdam (eentje waar ik zo zou kunnen instromen). Helaas nemen ze alleen mensen met een bachelor gemiddelde van 7 of hoger aan. tja en helaas heb ik dat niet.
Dus masterzoektocht ging verder uiteindelijk heb ik een lijstje van 7 of 8 masters (een uitleg gaat nu te ver.)
Omdat het een heel gedoe was om vanaf hier alles te regelen heb ik op dit moment maar 1 verzoek ingedient bij een examencomissie.
Dit is Business administration: stategy and organisation in Amsterdam. Haha, en nee natuurlijk zie ik het niet voor mij een bedrijfsmuts te worden in mantelpak, altijd uit voor de meeste winst en als grootste hobby uitbuiterij. Nee, hier zit een hele ideologie achter. Dit is dat deze master mij waarschijnlijk een goede basis geeft om later met bedrijven (profit of non profit) te kijken naar hoe zij cultureel betrokken en milieu bewust kunnen zijn. Verder kan ik nog veel meer vertellen over wat mijn plannen/dromen zijn maar het is fingers crossed dat ze mij toelaten(Als ik kan worden toegelaten. Als dit alleen is met een schakelprogramma van twee jaar is heb ik besloten niet deze master te kiezen).
Maar dan meer booming nieuws!
Ik kom namelijk eerder terug maar ben (waarschijnlijk) langer weg. Jaja.
In het kader van de master perikelen heb ik namelijk een professor gemailt die tijdens mijn minor development studies een gastcollege gaf over " niet westerse" mensenrechten.
De reactie die ik kreeg was heel anders dan dat ik had verwacht. Hij was super enthousiast dat ik zijn les nog kon herinneren. Maar hij kon mij helaas geen master adviseren. In plaats daarvan nodigde mij wel uit voor het rechten summerinstitute in Utrecht(http://www.law.case.edu/summer-institute/). Waar hij onder andere een cursus geeft.
En ja daaraan ga ik deelnemen(3 cursesen kiest iedere deelnemer). Het begint 1 juni en aangezien ik orginaal 1 juni terug zou komen werd dit een beetje krap. Nu kom ik 23 mei terug, ook in Brussel.
Maaar..... ik heb besloten hier niet inteschrijven evt andere masters(het kost veel tijd). Inschrijven voor de meeste masters (die nu mij leuk lijken) kan tot 31 mei dus als ik voor business administration word afgewezen ben ik wel terug maar heb ik deze week heel veel masterstress.
Het summerinstitute duurt 6 weken dus zal die 6 weken in Utrecht 'wonen'. ONDERDAK GEZOCHT!!!! Dus voor als iemand nog ideeen heeft voor een slaapplek, laat het weten!
En dan nog geneeskunde.. Nee ik kan het natuurlijk niet definitief al afzeggen. De optie hou ik sowieso open totdat ik weet of ik word toegelaten voor een andere master.
Ik laat jullie weten als ik wel/niet ben toegelaten.
Liefs Seraya

Trots op je!